V meste upravia cesty a zrekonštruujú námestie

22.04.2008 Stropkov

Stropkov 22. apríla (TASR) - Do výstavby miestnych komunikácií bude v tomto roku investovať stropkovská samospráva 7,1 milióna (218.643,18 eura) a do asfaltových úprav 1,38 milióna Sk (40.033,26 eura).
Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva v rámci schválenia rozpočtu mesta na rok 2008 v závere uplynulého týždňa.
V pláne investičných akcií na tento rok je aj balík investícií pre ďalšie pokračovanie a projektovú prípravu prác na Námestí SNP. Významným zámerom je aj Územný plán zóny centrálneho námestia. \"V rozpočte na tento rok je na asanáciu budov na Námestí SNP viazaných 450 tisíc Sk (13.857,67 eura), ktoré sa dotknú objektu zmrzlinárne a doplatku za preštrkovanie plochy po už asanovaných nehnuteľnostiach, \" uviedol dnes pre TASR hovorca Mestského úradu v Stropkove Imrich Makó. Dodal, že náklady na realizačný projekt spomínaného námestia sú rozpočtované vo výške 500 tisíc Sk (15.397,41 eura).
Jednou z dominánt reaminovaného námestia má byť aj kaštieľ s jeho okolím. Na vybudovanie obnovy hradného múru z východnej a južnej strany kaštieľa je v tomto roku schválená rozpočtová čiastka v objeme 500 tisíc Sk (15.397,41 eura).
Poslanci MsZ zároveň schválili odpredaj pozemkov pre výstavbu troch polyfunkčných domov v súkromnom investorstve. \"Výstavba štvrtého polyfunkčného domu bude už v réžii mesta. Naším záujmom je, aby výstavba bola z hľadiska architektúry koordinovaná a preto bude aj jednotné stavebné rozhodnutie, \" doplnil Makó. Dodal, že predpokladaný termín začatia výstavby je v auguste.
 

Vyberte región